Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Domain tárhely banditák

2013.01.16. 15:58 prosequor

Napjainkban egyre több vállalkozás alapozza weboldala segítségével megjelenését, marketingjét kizárólag az internetre. Saját biztonsága érdekében azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan választ domain- és tárhely szolgáltatót.
A következő cikk szerzője Bártfai Balázs, a www.Domainflotta.hu portál munkatársa.

Az Internet terjedésével mindenki előtt új lehetőségek nyíltak. Sorra nőnek ki a vállalkozások és lehet a szomszéd néni is a neten keresi a pénzt. Ma már bárkinek lehet honlapja, csak egy domain és tárhely szolgáltatót kell választanod és indulhat is a honlapod. Programozóra sincs szükséged, mert egy wordpresst bárki könnyen telepíthet a tárhelyére, de ha mégis elakadnál, akkor számtalan fórumon kérhetsz szakmai segítséget. Ma már nagyon könnyű dolgod van.

Kicsit nehezebb a helyzet a domain tárhely piacon. Itt nincsenek szakmai fórumok, nem tudsz segítséget vagy tanácsot kérni. Nem tudod, hogy melyik tárhely szolgáltatót érdemes választanod, ezért nem is foglalkozol a témával. A legtöbb esetben vagy ajánlanak neked egyet vagy előveszed a Google keresőt, beírod a kulcsszót: domain tárhely és a szimpatikus oldalon rendelsz.

Bele sem gondolsz abba, hogy a domain név és a tárhely megpecsételheti a honlapod sorsát.

A legtöbben úgy tekintünk a tárhelyre, mint esz szükséges rosszra, amit meg kell fizetni annak érdekében, hogy lehessen honlapunk. Én is így voltam ezzel. Mielőtt domain és tárhely szolgáltató lettem volna saját honlapokat működtettem. Tele voltam tervekkel és ötletekkel. Nem igazán foglalkoztam azzal, hogy hol van a honlapom, inkább az ár volt a döntő.

A tárhelyre és a domain névre is úgy tekintettem, mint pl.: egy papírlapra. Mindenhol ugyan azt kapom, tehát az olcsóbbat kell keresnem. Mekkorát tévedtem!

Az olcsó árakat mindig meg kell fizetni. Mert minőségi szolgáltatást csak pénzből lehet csinálni. Ha nincs megfelelő bevétel, akkor valamin spórolni kell. A minőségi anyagot felváltani valami egyszerűbb silány minőségűvel.
Kezdhetném az ügyfélszolgálat hiányával. Pénz nélkül nem lehet szakembereket alkalmazni. A hajamat téptem, amikor sürgősen szükségem lett volna szakmai segítségre, de senki sem vette fel a telefont. E-mailben pedig idiótábbnál, idiótább válaszokat kaptam. Segítség helyett csak felbosszantottak.

Spórolni lehet még a szerver gépen, ami ha PC alapú, akkor sokkal olcsóbb és gyakoribbak a meghibásodások. Ha valami elromlik, akkor nincs semmi, ami átvegye a helyét, mert nincs redundancia. Ha elszáll a merevlemez, akkor rosszabb esetben mindened elveszett, jobb esetben pár napos leállással számolhatsz. Márpedig a szerver gép a honlapod lakhelye. Nagyon nem mindegy, hogy patkány furta csótánytanya vagy csillogó palotta, ahol előre köszön a portás.

A legjobb az egészben az, hogy nincs is nagy különbség árban a két tárhely szolgáltatás között. Éves díjakról beszélünk és ha ezt visszaosztod havi díjra akkor a különbség csak pár száz forint. Ha pénztermelő honlapot működtetsz, akkor ezen nem érdemes spórolnod. Hobbi oldalaknál viszont teljesen mindegy.

domain-tarhely.jpg(Domain Tárhely illusztráció)

Honnan ismered fel a domain tárhely banditákat?

Különös ismertetőjelük, hogy vettek egy számítógépet és rákötötték az Internetre. Ettől ők már tárhely szolgáltatónak érzik magukat. Főiskolások vagy hozzá nem értő szerencsehuszárok. Nem igazán érdekli őket annak a terhe, hogy neked épp bevételed származik abból az oldalból, amit a szerverükön futtatsz. Lelkiismeret furdalás nélkül ölik meg az ambícióidat. Lehet semmi rosszat nem akarnak csak nem gondolják át, hogy milyen károkat okoznak.

Mindig az árral hirdetnek, mert ez az egyetlen előnyük. Pedig még a wc papírnál is érdemes kifizetni azt a +100 Ft -ot

Az elmúlt években a következőkkel találkoztam:

  • Nem hosszabbították meg a kifizetett domain neveket, így azok elvesztek. Ha oda a domain neved, akkor többet senki sem talál rád.
  • A szerver leállt és soha nem indult újra. A cég eltűnt és vele együtt a honlapod és az összes írásod, regisztrált felhasználóid.
  • A rendőrség lefoglalta a szervert illegális tevékenység miatt. Az eljárás ideéig senki nem férhetett hozzá a honlaphoz. Több évre leállt a honlapod, elvesztek az írásaid és a felhasználóid
  • Feltörték a szervert és nem volt biztonsági mentés. A tárhelyed megmaradt, de minden munkád az összes felhasználód elveszett. Kezdheted elölről.


A szomorú az egészben az, hogy az ember utólag veri a fejét a falba. Valamiért nem gondolkozunk előre. Elsőre jó ötletnek tűnik az ingyenes tárhely, mert még nem volt vele gond, jó ötletnek tűnik az olcsó tárhely, mert eddig nem volt vele gond. De majd lesz! És akkor rádöbbensz, hogy az a havi 200 Ft amit spóroltál nem érte meg.

A domain tárhely szolgáltatás ára a időd értékét tükrözi. Ha az időd keveset ér vagy semmit sem, akkor neked az olcsó lesz a jó megoldás. Minden más esetben érdemes egy megbízható és biztonságos tárhely szolgáltatót keresned. Ilyen pl.: www.DomainFlotta.hu

Szólj hozzá!

Címkék: domain honlap vállalkozás tárhely

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr225021907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása