Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Copy - paste lexikon

2012.06.12. 09:21 prosequor

Másol – beilleszt. Igen, minket is utolért az, ami előbb–utóbb mindenkit, akinek honlapja van, mégpedig olyan honlapja, amin saját maga által létrehozott, informatív és értékes tartalom van.

Igen, egyik versenytársunk (legyünk nagyvonalúak, nevezzük őt így) a mi egyik oldalunk tartalmát emelte át minimális kiegészítéssel a saját honlapjára. Egy – saját bevallásuk szerint könyveléssel, marketinggel és honlapkészítéssel foglalkozó – cégről van szó egyébként.

Ez az ominózus oldalunk, mely a jelek szerint olyan jól sikerült, hogy az ő tetszésüket is elnyerte: Szakkifejezések érthető módon

A versenytárs nevét szándékosan nem írom ide, lévén nem akarok nekik ingyen reklámot biztosítani, holott lehet, hogy a kölcsönösség elvét tiszteletben tartva illene, ha már ők megtették nekünk ugyanezt. Ha már így kibújt a szög a zsákból, átfutottam a weboldalukat, és máris megfogalmazódott néhány észrevétel, illetve ha ők is elolvassák ezt a blogbejegyzést, jó szándékunk jeléül néhány tanáccsal is ellátjuk enyves klaviatúrájú versenytársunkat.
Honlapjukon, illetve Facebook – oldalukon is azt írják, „precíz jogszabálykövetés, pontos munka jellemez minket”, „mindent elintézünk… a marketing terv, és a weboldal elkészítéséig”, „egyik legfontosabb tényező a szakmai igényesség”.
A szövegbe beleolvasva egy perc alatt kb. 6-8 helyesírási hibával, illetve elütéssel találkoztam, ez nekem valahogy ellentmond a precíz, pontos munkavégzésnek. A cég honlapja programozási hibák tömkelegét tartalmazza, ami szintén nem a legjobb ajánlólevél egy weblapkészítéssel foglalkozó vállalkozás számára, hiába is vigasztalják magukat azzal, hogy de hát a suszter cipője is mindig lyukas. De ne legyünk rosszmájúak, nézzük a dolog jó oldalát, mind precizitás, mind szakmai igényesség tekintetében bőven van van még fejlődési potenciál a cégben.

Guillotine 3.jpgHa marketing terv elkészítését is vállalják, számomra azt feltételezi, értenek a marketinghez is. Nyilván ennek szellemében hozták létre a cég Facebook – oldalát is. Azonban ha már megcsinálták, talán érdemes lenne néha ránézni, én ugyanis nem sokáig engedném, hogy a kokurenciám az én oldalamon hirdesse magát. Mivel az ott feltett kérdésünkre eddig nem érkezett válasz, ezért itt is megismétlem: vajon a cég olvasatában a precíz, pontos jogszabálykövetés részét képezi a lopott tartalom honlapon történő elhelyezése? A céggel együttműködésben álló ügyvédhez címzett, szintén az Fb oldalon megjelent felhívásunkra, melyben reményünket fejeztük ki, hogy mint nyilvánvalóan tisztességes és jogkövető személy, intézkedni fog–e az elkövetett jogsértés ügyében, még nem érkezett visszajelzés.

Ahogy arra sem, hogy mivel ők elfelejtették, ezért szintén a cégük Fb oldalán közzétettem a lopott tartalom pontos forrásmegjelölését, egyúttal elnézést kérve, remélve, hogy ezzel nem okozok semmiféle problémát.

Ezek után a cég honlapján említettszakmai igényességgel” kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, beszélhetünk–e erről egy olyan cégnél, pontosabban egy olyan cég vezetőjénél, aki egyrészt saját kútfőből képtelen megírni 30-40, szakmájába vágó szócikket, illetve engedi, hogy saját honlapján lopott tartalom jelenjen meg.
Természetesen írtunk levelet a cégnek, felszólítva őket a jogsértő állapot mielőbbi megszüntetésére. Válasz egyelőre nem érkezett…

Mivel úgy tűnik, e-mailben elég nehezen elérhető cégről van szó (ügyfeleik érdekében reméljük, nekik gyorsabban válaszolnak), ezért ezt a blogbejegyzést szintén közzé fogjuk tenni a Facebook üzenőfalukon, hátha így hamarabb választ kapunk a felmerült, megannyi kínzó kérdésre…

Ez a bejegyzés nem jött volna létre, ha nincs a Copyscape másolás-ellenőrző program.

A képet köszönjük az Arthur's Clip Art-nak.

 

2 komment

Címkék: üzlet facebook pénz vállalkozás könyvelés

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr194582110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása