Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Telefonadó-mit tehetünk ellene?

2012.05.16. 19:42 prosequor

     Az elképzelések szerint 2012. július 1.-jétől bevezetésre kerül a "telefonadó", hivatalos nevén a távközlési adó. A tervezett adót a telefonhívások, SMS és MMS küldése esetén kell fizetni.
     A jelenlegi elképzelések szerint a telefonadó mértéke megkezdett hívásonként percenként 2 forint, és ugyanennyi minden elküldött SMS és MMS után. A fizetendő adó mértéke lakossági hívószám esetén maximum 700 forint havonta, céges hívószám esetén hívószámonként maximum 2500 forint. A törvénytervezet szerint a fizetendő adó mértékét a telefonszolgáltatóknak kell megállapítani és befizetni.
     Bár a szolgáltatók között elvileg árverseny van, a tapasztalatok sajnos azt mutatják, ilyen esetekben a cégek megtalálják a módját, hogyan tudják a plusz adó miatti többletkiadásukat a fogyasztókra hárítani.

     Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tegyenek, hogy az amúgy is esetlegesen nehézségekkel küzdő vállalkozásának terhei ne növekedjenek tovább. Olyan vállalkozásoknál, ahol több a "helyhez kötött" készülék, megoldást jelenthet a Skype használata, segítségével a telefonforgalom egy része bizonyára kiváltható. Akiknél a Skype használata nem megoldható, viszont a vállalkozás többségében okostelefonokat használ, számukra alternatíva lehet a Viber használata.
 

Mi is az a Viber?
 

A Viber egy olyan alkalmazás, amivel internet alapon lehet telefonálni, chatelni. Leginkább egy mobilos környezetre optimalizált Skype-hoz lehet hasonlítani. Aki telefonjára telepíti a Vibert, akár wifis, akár 3G-s kapcsolat esetén (természetesen díjcsomagtól függően) a normál percdíjaknál lényegesen olcsóbban beszélhetnek.
A Viber használatáról, letöltéséről, telepítéséről ezen a linken olvashatnak bővebben.

Szólj hozzá!

Címkék: biznisz facebook pénz adó vállalkozás viber telefonadó

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr744520821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása