Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Növekedési hitelprogram

2013.04.20. 17:09 prosequor

Az elmúlt évek általános gazdasági válsága a kis- és közepes vállalkozások jó részét megviselte. A lakossághoz hasonlóan a cégeknek is problémát okozott a devizában felvett hitelek törlesztőrészleteinek emelkedése. Emellett az utóbbi időszakban nagyon lecsökkent a bankoknak a KKV-szektor felé történő hitelezési aktivitása. Ez pedig tovább nehezíti az általában forráshiányos kisvállalkozások helyzetét, elegendő pénz hiányában alig, vagy egyáltalán nem tudnak fejleszteni, bővülni.

Hitel, növekedési hitelprogram.jpgEzt a problémát felismerve a Magyar Nemzeti Bank meghirdette a Növekedési Hitel Programot. A növekedési hitelprogram lényege, hogy a jegybank ingyenes forrást biztosít a programban résztvevő kereskedelmi bankoknak, akik ebből a forrásból olcsó hitellel láthatják el a kisvállalkozásokat. Az eddigi hírek szerint a növekedési hitelprogramon keresztül felvett hitelek kamata 2% lenne. Ez sok cégnek, vállalkozásnak jelentős könnyebbséget jelenthet, hiszen gondoljunk csak bele: 10%-os kamatra felvett, 1 éves futamidejű, 10.000.000 forint hitel kamata ebben az esetben 1.000.000 forint helyett csak 200.000 forint lenne. A tervek szerint ez az olcsó hitel beruházás, forgóeszköz-finanszírozás mellett a vállalkozások meglévő, deviza-alapú hiteleinek kiváltására is felhasználható lesz. Pontos részletek heteken belül várhatóak.

Aki úgy gondolja, cége, vállalkozása számára a növekedési hitelprogram olyan lehetőség lenne, amit szívesen kihasználna, annak azt javasoljuk, a felkészülést kezdje el már most. A felelőtlen, átgondolatlan hitelfelvételtől továbbra is mindenkit óva intünk. Bármilyen kedvező is legyen egy hitel, attól még vissza kell fizetni, ezért nem árt tisztában lenni azzal, mikor, milyen esetben vehetünk fel hitelt, és nem árt tisztában lenni a hitelbírálattal, a hitel felvételének folyamatával.

Elérhetőségeinken várjuk azok érdeklődését, akik tervezik a növekedési hitelprogramban történő részvételt. Segítünk az előzetes üzleti és pénzügyi tervezés elvégzésében, illetve a hitelkérelem helyes összeállításában.  

A hivatkozásra kattintva az MNB Növekedési Hitel Programról szóló tájékoztató-anyaga olvasható.

 

Szólj hozzá!

Címkék: program hitel vállalkozás növekedési hitelfelvétel növekedési hitelprogram

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr695236275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása