Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Áfa finanszírozás, áfa-hitel

2013.12.30. 11:19 prosequor

Aki tanulmányozott már pályázati kiírást, vagy vállalkozása számára beruházási hitelt akart felvenni, valószínűleg találkozott azzal a kitétellel, hogy a pályázat, illetve a hitel általában csak a beruházás nettó összegét finanszírozza.

  • Mit jelent ez számunkra a gyakorlatban, miért kell erre odafigyelni a beruházás pénzügyi tervezése során?

Ha beruházunk, vagyis új eszközt, gépet, vagy üzlethelyiséget veszünk, a beruházás áfa tartalmát általában vissza tudjuk igényelni. A beruházás megvalósításakor, vagyis mikor megveszünk egy új eszközt, azt bruttó, azaz áfával növelt áron kell kifizessük, az áfát csak később kapjuk vissza.

Áfa hitel, áfa finanszírozás.jpgEz azt jelenti, ha 127 forintba kerül a beruházásunk, abból –100%-os finanszírozási arány esetén is- csak 100 forintot fog a bank, vagy a pályázat finanszírozni, az áfát nekünk kell állni. Ha –előző példánál maradva- egy bruttó 127 forint értékű beruházást akarunk hitelből megvalósítani, ahol 30% önerőt írnak elő, nem 30, hanem 57 forint saját erőre lesz szükségünk: 30 forint a 100 Ft hitel önereje és 27 Ft az áfa.

Ha csak 30 forinttal rendelkezünk, ilyenkor jelenthet megoldást az áfa-hitel. Áfa finanszírozására szolgáló hitel a legtöbb banknál elérhető, nem csak beruházási hitel, vagy pályázat mellé, hanem van, ahol saját forrásból megvalósuló fejlesztés áfáját is hitelezik. Van olyan bank is, ahol az áfa finanszírozása lehetséges forgóeszköz hitelből is. A lehetőség tehát adott az áfa megfinanszírozására, azonban pénzügyi tervezéskor figyelnünk kell rá, és időben meg kell keressük a megfelelő megoldást. Így nem kerülünk abba a helyzetbe, hogy beruházásunkat az áfa miatt nem tudjuk határidőre megvalósítani.

Szólj hozzá!

Címkék: hitel adó áfa vállalkozás beruházás áfa-finanszírozás áfa hitel

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr895717229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása