Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Iskola vállalkozóknak

2012.11.19. 16:43 prosequor

Nincs. Sajnos ilyen nem létezik. Pedig nagy szükség volna rá.

Az elmúlt másfél évben sokan érdeklődtek nálunk vállalkozás indításával kapcsolatban.

Azzal, hogy mit szeretnének csinálni, szinte mindenki tisztában van, a hogyannal már sokkal kevésbé. Ez persze nem azoknak a hibája, akik vállalkozni szeretnének. Mi magunk is látjuk, tapasztaljuk, mennyire nehéz az internetről, vagy akár más forrásból könnyen értelmezhető, a gyakorlatban is jól használható információkhoz hozzájutni, amelyek egy vállalkozás indításához szükségesek. Márpedig ezek nélkül nem lenne szabad senkinek vállalkozói pályafutását elkezdeni. Azt is látjuk, sokan azzal sincsenek tisztában, mik azok az ismeretek, milyen alapvető gazdasági, jogi tudnivalókkal kell(ene) tisztában legyenek, mint vállalkozó. Emiatt értelemszerűen még nehezebb utánanézni bárminek, ha nem tudják, mit és hol kellene keresniük.

ID-10043426.jpgSokan kérdezik, én vállalkozni szeretnék, a munkámat végezni, eladni az árumat, a szolgáltatásomat, miért kell nekem tudni, hogyan kell helyesen kitölteni egy számlát, hol tudok leellenőrizni egy céget, aki halasztott fizetéssel szeretne tőlem árut venni, hogyan, milyen tartalommal kössek meg egy vállalkozói szerződést?

Azért kell tudni, mert vállalkozóként már nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, amit alkalmazottként igen, azt, ha valamit nem tudunk, majd más megmondja, esetleg megcsinálja helyettünk. Vállalkozóként mindenért, amit csinálunk, a felelősség minket terhel. Ezért hiába mondjuk, hogy nem tudtuk ezt, vagy azt, egy rossz döntés következményeit nekünk kell viselni, amit jobb esetben csak pénztárcánk bán, rosszabb esetben teljes vagyonunk. Sajnos senkit nem fog érdekelni, hogy a rossz döntést bár jóhiszeműen, de valamilyen fontos információ tudásának hiányában hoztuk.

Mik azok a témák, milyen jellegű ismeretek, amikkel valakinek tisztában kéne lennie, ha vállalkozik?

A teljesség igénye nélkül, íme néhány: piackutatás, üzleti tervezés alapjai, pénzügyi alapismeretek, adózással kapcsolatos alapismeretek. Vállalkozások működését érintő törvények: gazdasági társaságokról szóló törvények, adózás rendjéről szóló törvény, számviteli törvény, polgári törvénykönyv, munka törvénykönyvének alapvető ismerete.

Honlapunkon, és itt, blogunkon is sok, vállalkozás indításához és működtetéséhez nélkülözhetetlen információt már közreadtunk. Mivel ezek még mindig aktuálisak, és fontosságukból sem veszítettek, ezért a jövőben ezeket itt tematikusan, vonatkozó hivatkozásokkal, egyfajta tananyag-szerűen összefoglaljuk, felidézzük, mindenkit hozzásegítve ahhoz, hogy a keresett információkhoz könnyen, gyorsan, érthető módon leírva hozzájuthasson.


Szólj hozzá!

Címkék: biznisz pénz iskola vállalkozás törvények

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr834914922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása