Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Támogatás fiataloknak vállalkozás indításához

2012.07.24. 17:17 prosequor

Ismert tény, hogy mind Magyarországon, mind az EU-ban a KKV szektor adja a munkahelyek jelentős részét (Magyarországon a versenyszférában a munkahelyek kb. 70%-át). A nem túl távoli jövőben problémát jelent, ahogy az ország lakosságának, úgy a KKV szektorban dolgozóknak az  átlagéletkora is egyre magasabb, és a fiatalok körében jelenleg nagyon alacsony a cégalapítási, vállalkozási kedv. Ez azt vetíti előre, hogy pár éven belül a KKV szektorból is hiányozni fog az utánpótlás, a képzett, fiatal vállalkozók tudása, munkája.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ezt a tényt felismerve indított pályázatot, „A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” (ennek a pályázatnak a kódja TÁMOP-2.3.6.A-12/1), és „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” (ennek pedig TÁMOP-2.3.6.B-12/1) névvel.

A TÁMOP-2.3.6.A-12/1 pályázaton olyan cégek, vállalkozások indulhatnak, akik újonnan induló, kezdő vállalkozókat készítenek fel vállalkozói ismeretek átadásával, alapvető jogi, pénzügyi, gazdasági tudnivalókat tanítanak meg. Ez miért fontos? Azért, mert sokan ugyan a szakmájukat értik, de vállalkozói ismereteknek híján vannak, nincsenek tisztában azzal, ha feladva az alkalmazotti létet vállalkozóként dolgoznak tovább, akkor bizony önmagában a saját szakma ismerete kevés. Éppen ezért nagyon sok vállalkozás megy tönkre az indulást követő 1-2 éven belül. A másik, nagyon sok induló vállalkozást érintő probléma a kezdőtőke hiánya, vagy szűkössége. Ez szintén sokak számára nem teszi lehetővé önálló vállalkozás indítását.

Ezen segít az NFÜ másik pályázata, a TÁMOP_2.3.6.B-12/1, melyet 18-35 év közötti, leendő vállalkozók számára írtak ki. Ezen a pályázaton maximálisan 3.000.000 forint, vissza nem térítendő támogatás nyerhető. Ahhoz, hogy valaki ezt a támogatást igényelhesse, szüksége van a pályázni kívánt összeg minimum 10%-ára, mint önrészre, és egy elfogadott üzleti tervre, melynek elkészítését vállaljuk.

Az alábbi linkeken olvashatóak a pontos pályázati kiírások

TÁMOP-2.3.6.A-12/1:

TÁMOP-2.3.6.B-12/1:

 

Üzleti terv készítésével kapcsolatban itt érhetnek el minket.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat pénz üzleti támogatás vállalkozás terv indítása

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr604675465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása