Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

KKV balegyenes II.

2016.05.08. 09:45 prosequor

Itt leírtam, mi mindennel kell foglalkoznod, ha vállalkozol, és mi az, amiben segíteni tudunk Neked.

Több munka + több kockázat = több pénz!

Vagy igen, vagy nem...

Vállalkozóként egész más dimenziókban kell gondolkoznod, mint alkalmazottként. Bár vállalkozásoddal nyilván nem a pénzkeresés az egyetlen célod, ne legyünk álszentek: nagyon sokan azért vállalkozunk, hogy a több munkáért és kockázatért cserébe magasabb jövedelemhez jussunk. Ehhez sokszor olyan számokat kell kimondanod, amire korábban esetleg gondolni se mertél.

Himer Csilla - elmondom majd, melyek azok a tényezők, amelyeket a legtöbb szakértő, guru, de sokszor mi magunk is figyelmen kívül hagyunk, amikor meghatározzuk az árainkat. Ha ezeket a faktorokat nem ismerjük fel, nem kezeljük tudatosan, azt bizony pénzben is mérni tudjuk - és ezt a pénzmennyiséget többnyire úgy nevezzük: veszteség. Hogy ettől megkíméljük magunkat és a cégünk kasszáját, először rendet kell tennünk a varródobozban! Ki kell dobnunk sok felesleges cuccot, anyagmaradékot, fércmunkákat és cérnadarabokat, újra kell éleznünk az ollót, és nem árt néhány frissebb szabásminta is. Megmutatom, hol vannak a kidobásra megérett lomok, és mit érdemes a helyükre rakni, hogy rend legyen az árazás körül - a fejekben is, mégis komfortosan érezzük magunkat a nagyobb összegek kezelésekor is.

 

Vállalkozásod elindítása előtt (vagy ha egy új ötleted akarod megvalósítani, új termékedet piacra dobni) biztosan csináltál valamiféle üzleti tervezést, igaz? Ennek része piacod felmérése és a pénzügyi tervezés is. Ezek segítenek abban, hogy jól tudjál árazni.

Vuray György, KKV tanácsadó - elmondom, hogyan számolj, ha árazni akarsz. Ne ijedj meg: nem előétel nyelven írt számviteli definíciókat hallasz majd, meg áttekinthetetlen képleteket olvasol. Érthetően fogod hallani, hogyan csoportosítsd vállalkozásod költségeit úgy, hogy azokat könnyen át tudd tekinteni. Néhány egyszerű ábra és táblázat segítségével megmutatja, hogyan tudsz a lehető legegyszerűbben árakat számolni úgy, hogy lásd, mindenféle kiadásaid és az adók levonása után mennyi marad meg. Látsz majd példákat mind termék, mind szolgáltatás árazására.

 

Az kevés, ha te tudod magadról, hogy miért jó az, amit vevőidnek eladsz. Az sem elég, ha csak te tudod, az elsőre magasnak tűnő ár mögött milyen érték van, azért cserébe mit adsz.

Gáspár Kati - Amikor előkészítesz egy eladást, a vevőd valószínűleg legalább 8 (!!!) alkalommal találkozott már valamivel ami az eladáshoz/vásárláshoz vezette. Vajon az a 8 dolog a te lábnyomod volt, vagy a vakszerencse vezette el hozzád? Mondd csak, nem kéne ebből a folyamatból a lehető legtöbb lépcsőt uralnod? Hogy mire az árhoz ér, már ne azt nézze, mennyibe kerül, hanem azt, hogy hol van a pénztár és fizessen? Árajánlat a kihelyezett ár a webshopodban, de árajánlat egy bonyolult táblázat is, ami mindenféle változók alapján megadja a végösszeget.

vallalkozas_arazas.jpgHa az összegtől a vevőd szívszélhűdést kap, akkor nem volt felépítve a folyamatod. Vagy túláraztál.

 

… hogy melyik az igaz? Erről fogunk beszélni június 14-én, Árszabás tréningünkön!

 

Szólj hozzá!

Címkék: biznisz pénz vállalkozás árazás

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr318691748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása