Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Az ingatlanforgalmazó nem ad kölcsönt, a bank nem akar ingatlant venni

2012.10.29. 10:33 prosequor


„…Nemcsak a pénzügyi adatok, hanem az üzleti szempontok is sokat számítanak egy vállalati hitel elbírálása során, de a tapasztalatok szerint a cégek ezzel gyakran nincsenek tisztában - áll a K&H Bank pénteki közleményében. ...Hozzátette azt is, hogy a hitel biztosítékául szolgáló tárgyi fedezetnek viszont általában túlzott jelentőséget tulajdonítanak a cégek. …”
(Forrás: Origo/Vállalkozói negyed)

Mit jelentenek a fent leírtak?

Ha akár magánszemélyként, akár cégként hitelt kívánunk felvenni, a hitel biztosítékaként felajánlott fedezet mellett a bank vizsgálja havi jövedelmünket, bevételünket, azt, hogy a felvenni kívánt hitelt miből fizetnénk vissza, mekkora a valószínűsége annak, hogy ez a bevétel rendelkezésünkre áll majd egy hónap, fél év, vagy akár 2 év múlva is. Magánszemélyként általában jövedelemigazolást kérnek, cégként ennél lényegesen több információra van szükség várható fizetőképességünk megállapítására.
Sokan felteszik a kérdést, miért van erre szükség, ha nem tudunk fizetni, ott a fedezet, amit visz a bank. A helyzet az, a bank elsősorban a kölcsönadott pénzét szeretné viszontlátni, nem pedig a fedezetként felajánlott ingatlan értékesítésével bajlódni, hiszen ez egy hosszadalmas, és bonyolult jogi procedúrát jelent a bank számára, és  még így is kérdéses, hogy az ingatlan kényszerértékesítése után pénzénél marad-e. Ezért a banki ügyintézővel folytatott megbeszélésen hiába mondjuk azt, hogy miért aggódik a hitel visszafizetése miatt, hiszen ott az ingatlan, vagy egyéb tárgyi fedezet. Önmagában az biztosan nem lesz elegendő.

ID-10073221.jpgEbből következik, hogy ha cégként próbálunk hitelhez jutni, a fedezet mellett legalább olyan fontos az, hogy a cég pénzügyileg biztos lábakon álljon, az üzleti ötlet, beruházás, amit hitelből megvalósítani kívánunk, megalapozott, józan mérlegelést követően vélhetően sikeres legyen. Erről pedig a bankot egy korrektül összeállított üzleti terv segítségével tudjuk meggyőzni. Ennek megfelelő információkat kell tartalmazni a vállalkozás előéletéről, személyi-tárgyi adottságairól, szükséges annak az üzleti ötletnek a megfelelő, hiteles adatokkal alátámasztott ismertetése, melyből kiderül, hogy érdemes azt hitelezni. A benyújtandó hitelkérelemhez csatolt üzleti terv egyik legfontosabb része a pénzügyi terv, amely egyrészt adatokat kell, hogy tartalmazzon a vállalkozás eddigi gazdálkodásáról (ha már működő cégről van szó), és meg kell mutatnia, hogy a cég a felvett hitelt mire kívánja fordítani, és abból milyen költségek mellett mikorra és mennyi bevétel várható.

Egy sikeres hitelfelvételhez tehát nélkülözhetetlen egy megfelelően összeállított üzleti terv, melynek értékelés után a bank meggyőződhet arról, hogy az általunk felvenni kívánt hitel visszafizetése várhatóan megoldott lesz. Amennyiben üzleti tervre van szükségük, vagy hitelkérelem összeállításához vennének igénybe segítséget, keressenek minket elérhetőségeink egyikén.

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel pénz üzleti vállalkozás terv hitelfelvétel

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr164876343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása