Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

SZJ szám vagy TESZOR kód a számlán

2012.05.21. 08:14 Szianita

Kötelező feltüntetni a számlán az SZJ-számot vagy TESZOR-kódot?

A válasz: nem kötelező.

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 169. § f) pontja alapján a számla kötelező adattartalmának része:

  • az értékesített termék megnevezése, illetve annak jelölésére (a számlakibocsátásra kötelezett választása alapján) a törvényben alkalmazott vámtarifa szám,
  • illetőleg a nyújtott szolgáltatás megnevezése, annak jelölésére (a számlakibocsátásra kötelezett választása alapján) a törvényben alkalmazott Szolgáltatások Jegyzéke (továbbiakban: SZJ) szerinti besorolása.

Tehát a VTSZ (vámtarifa-szám) vagy az SZJ szám feltüntetése a számlán akkor sem kötelező, ha a törvény valamely speciális rendelkezése kifejezetten hivatkozik a számra. Ennek ellenére a felek megállapodhatnak a statisztikai számjel feltüntetésében, de kizárólag a 2002. szeptember 30-án hatályos (régi) számokat használhatják.

A 4/2010. (IV.21.) KSH közlemény a Szolgáltatások Jegyzékét 2010. április 21-én hatályon kívül helyezte. Ekkortól – összhangban a 451/2008/EK rendelet előírásaival – a Belföldi Termékosztályozást és a Szolgáltatások Jegyzékét felváltotta a közösségi szinten egységesített Termékek és Szolgáltatások Osztályozási Rendszere (TESZOR). Ennek azonban nincs jelentősége az általános forgalmi adóról szóló törvény előírásainak alkalmazása szempontjából.

Szólj hozzá!

Címkék: pénz számla vállalkozás vtsz szj teszor

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr394528680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.