Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Beszámoló közzététele

2012.05.18. 14:49 prosequor

 
 

 
Beszámoló elektronikus úton történő letétbehelyezéséről és közzétételéről
 
 
A beszámoló közzététele a mérleg, eredménykimutatás és a kiegészítő melléklet és a könyvvizsgálói jelentés valamint az adózott eredmény felosztási határozat nyilvánosságra hozatalát jelenti.
 
  • Beszámolót beküldő gazdasági társaságoknak idén is május 31-ig kell eleget tenni beszámolási kötelezettségüknek. 

  • Az idei évtől változott a beküldött beszámolók ellenőrzésének törvényi szabályozása.

 A legfontosabb változások:

      
     2012. május 9-től a cégbíróság véletlenszerű, elektronikus kiválasztás segítségével ellenőrzi a beküldött beszámolók mellé csatolt elektronikus űrlap adattartalmát. Amennyiben a beszámoló benyújtása nem felelt meg a törvényi előírásoknak, a cégbíróság erről a tényről -a hiba okának megjelölésével- haladéktalanul értesíti a beszámoló beküldőjét és az adóhatóságot.
 
    2012. szeptember 1-től további ellenőrzésre van lehetősége a céginformációs szolgálatnak. Minden beszámolót azonnal ellenőriznek informatikai szempontból. Ellenőrzik, hogy az elektronikus űrlapon található adószám és cégjegyzékszám megegyezik e a hatályos cégjegyzék adataival. Amennyiben a beszámoló informatikailag helyes, és az adószám és a cégjegyzékszám is rendben van, a beszámoló befogadottnak tekintett, vagyis a vállalkozás eleget tett adatszolgáltatási kötelezettségének.
 
Az ellenőrzést szabályozó rendelet pontos szövege itt olvasható.
 
Nagyon fontos, hogy a közzétételi díj megfizetésének elmaradása esetén a cégbíróság a beszámolót be nem küldöttnek tekinti!
 
     Idei évtől a beszámoló beküldésének elmulasztása esetén az adóhatóság –mulasztási bírság kiszabása mellett- felszólít a beszámoló beküldésére. Amennyiben a vállalkozás ennek a kötelezettségének felszólítás esetén sem tesz eleget, az adóhatóság törli az adózó adószámát, azaz a vállalkozás – adószám hiányában - nem folytathatja tovább tevékenységét. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr344524424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.