Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Hogyan lehetek sikeres fiatal vállalkozó?

2014.09.07. 19:11 prosequor

A netet böngészve találtam egy érdekes felmérést a napokban, mely kifejezetten fiatal vállalkozókat célzott, a ő helyzetüket mérte fel. A felmérést a munkaland.hu és az innovalab.hu közösen készítette, címe: Fiatal Vállalkozók Felmérés.

A kérdőívben arra keresték a választ, hogy melyek a fiatal, önerőből vállalkozókat érintő legfőbb problémák, ezek miként hatnak rájuk, mennyiben hátráltatják/segítik a fejlődésüket.

Az első, és legfontosabb probléma: „A felmérésben részt vevők 48,4%-nál a vállalkozások legfájóbb pontja, hogy „Nem termel elegendő profitot a fejlesztéshez” (1- es érték a maximálisan adható 5-ből).” Szintén hátráltatja a vállalkozások fejlődését, hogy „Második legmeghatározóbb jellemzőnek a szervezeti belső működés bizonyult: „Nincsenek szabályozott működési folyamataink, ami 78%-os korrelációt mutat a negatív eredménnyel.

Azaz a fiatal vállalkozók nem feltétlen rendelkeznek meghatározott jövőképpel, célokkal és vélhetően elmaradt az üzleti és pénzügyi tervezés folyamata is. Sajnos ez nem csak fiatal vállalkozókra jellemző.

Képzés sikeres vállalkozóknak.jpgAmi örömteli, a felmérésben részt vett vállalkozók tisztában vannak azzal, hogy több vállalkozói tudásra van szükségük. Elég érdekes képet mutat azonban az, hogy erre hogyan kívánnak szert tenni: „A felmérésben külön rákérdeztünk arra, hogy milyen fórumokon, felületeken szerezne szívesen további ismereteket a vállalkozás sikeres működtetéséhez. Az összesített eredmények alapján a legtöbben a networking, kapcsolatépítés, rendezvények, előadások, coaching & mentoring és szakmai üzleti reggeliket jelölték meg, míg a legkevesebben a szolgáltatókat (akik segítenek eligazodni, hogy egy ötlet megvalósításával kapcsolatosan kihez forduljunk) és a működési tanácsadást (pl.: munkaerő-kiválasztás, munkakörtervezés, folyamattervezés) nevezték meg.

A válaszok rangsorát és a felmérés kérdéseire adott válaszok összefüggéseit vizsgálva megállapítható, hogy a résztvevő vállalkozók olyan fórumokat keresnek, ahol elsősorban kapcsolatokat és szakmai ismereteket gyűjtenének, holott a felmérés kérdéseire adott válaszokból kitűnik, hogy leginkább a vállalkozási tapasztalatok és tudás területén küzdenek hiányosságokkal. Sikerességükhöz elsősorban olyan fórumokra lenne szükség, ahol a vállalkozással kapcsolatosan megélt mindennapi kihívásokról, kudarcokról, sikerekről és tapasztalatokról tudnának valós ismereteket (élményeket) szerezni, azokat olyan üzleti szereplőkkel együttesen megvitatni, akik ezeken a nehézségeken sikeresen túljutottak.

A felmérés idézett részei bizony jórészt megegyeznek a mi tapasztalatainkkal is. Sajnos még mindig elég sokan ad-hoc jelleggel vágnak bele ötletük megvalósításába, és a szükséges információk, tudás hiánya miatt jön –az egyáltalán nem szükségszerű- bukás. Vállalkozói képzésünkkel –mely egyáltalán nem csak fiatal vállalkozóknak szól- éppen azoknak szeretnénk segíteni, akik tisztában vannak azzal, hogy megfelelő tudás híján sokkal kockázatosabb egy vállalkozást elindítani, mint annak birtokában. A szükséges adózási, üzleti tervezési, vállalkozás-működtetési ismeretek birtokában sokkal nagyobb a siker valószínűsége.

A címben feltett kérdésre a válaszunk: a sikert, azt, hogy valaki sikeres vállalkozó lesz, garantálni nem tudjuk. Amit viszont igen, hogy kétnapos vállalkozói képzésünkön olyan vállalkozás indításához hasznos, gyakorlati információkat adunk, melyeket saját tapasztalatainkból merítettünk. Ezen információk birtokában pedig sokkal nagyobb lesz az esély egy sikeres vállalkozás felépítésére.

Sikeres fiatal vállalkozó.jpgTudjon meg többet, és jelentkezzen vállalkozói képzésünkre az alábbi linkre kattintvahttp://www.vallalkozas-okosan.hu/vallalkozoi_kepzes_jelentkezesi_lap

A dőlt betűvel szedett részek forrása: munkaland - fiatal vállalkozók nagyító alatt.

Szólj hozzá!

Címkék: siker vállalkozás képzés fiatal vállalkozók

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr516672553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása