Message Us

Vállalkozás okosan

Hiánypótló írások üzleti tervezésről. Vállalkozói pénzügyekről, árképzésről, adózásról. Elmondjuk, ötletedet hogyan váltsd forintokra. Minden a fenti témákról, amire vállalkozásodnak szüksége van. Érthetően, emberi nyelven. Hívj bátran a 0620-413-1281 számon, vagy írj a vallalkozas@vallalkozas-okosan.hu címre!

Igen, szeretném, hogy ötletemből forint legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megtudd, hogyan! Tervezzük, és csináljuk meg együtt üzletedet!

Vállalkozásodról írok érthetően és szórakoztatóan. 


Vállalkozás okosan a Facebookon

Növekedési hitelprogram - kedvező változás

2014.04.26. 12:35 Szianita

A Növekedési Hitelprogram módosított Terméktájékoztatója tartalmazza a Monetáris Tanács április 8-án bejelentett egyes döntéseinek részletszabályait.

1102981_12188520.jpg

 A forgóeszközhitelek maximális futamideje 3 évre emelkedik

A forgóeszközhitelek maximális futamideje 1 évről 3 évre emelkedik és lehetőség van a már megkötött hitelszerződéseket is maximum 3 éves futamidejűre módosítani. A hosszabb futamidő előnyös mind a beruházáshoz kapcsolódó kezdeti megnövekedett forgóeszközigényüket fedezni kívánó, mind a tevékenységüket beruházás nélkül bővíteni kívánó kis- és középvállalkozások számára.

A beruházási hitelek lehívásának végső határideje fél évvel kitolódik 

A beruházási hitelek – beleértve az NHP második szakaszában már megkötötteket is – lehívásának határideje 2014. december 31-ről fél évvel, 2015. június 30-ra tolódik ki. A szerződéskötésre továbbra is 2014. december 30-ig van lehetőség, valamint a szerződéses összeg minimum 30%-ának lehívására és a vállalkozás általi felhasználására sor kell kerülnie 2015. február 27-ig.

 A kereskedelmiingatlan-hitelek portfóliótisztítása felgyorsulhat

A hitelintézetek portfóliótisztításának elősegítése érdekében a továbbiakban új beruházási hitelből lehetőség van olyan kereskedelmi célú ingatlanok bérbeadási céllal történő megvásárlására (majd ezt követő átalakítására, felújítására), amelyek 2014. március 31. előtt felmondásra került vagy nem teljesítővé vált hitelek biztosítékaként (vagy lízingügylet tárgyaként) szolgáltak, illetve szolgálnak.

 A fenti változások részletszabályait is tartalmazó, módosított, 2014. május 5-én hatályba lépő terméktájékoztató az alábbi hivatkozáson érhető el:

 Terméktájékoztató (hatályos 2014. május 5-től)

 A fentiek mellett – a szintén az MNB április 8-i közleményben bejelentett – faktoringon keresztül történő finanszírozás részletszabályainak kidolgozása egyelőre folyamatban van. A szakértői egyeztetések lezárultát követően az ennek részleteit tartalmazó újabb terméktájékoztató előreláthatólag június elején lép hatályba.

 MAGYAR NEMZETI BANK

Vállalkozási alapismereteket nyújtó vállalkozói képzésünkön a Növekedési Hitelprogramról is tájékozódhat.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr466087713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása